Um unsere Website für Sie optimal zu gestalten und fortlaufend verbessern zu können, verwenden wir Cookies. Durch die weitere Nutzung der Website stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Weitere Informationen zur Verwendung von Cookies sowie zu Ihrem Widerspruchsrecht erhalten Sie in unserer Datenschutzerklärung.

Bittersweet chocolate (Kurzversion, englisch)

Autor:
Caroline Sommeregger, Martin Wildenberg
Erscheinungsjahr:
2016
Medienart:
Fachliteratur
Umfang:
24 Seiten
Beschreibung:

The production and sale of food and drinks generates billions worldwide. Corporations that produce on a larger scale, and lately retailers, control the market and receive the biggest share of the revenues. However, when it comes down to taking responsibility for the working and environmental conditions along the supply chains, these corporations stress that they are under no legal obligation.

This report builds on the Fact Sheet of the Make-Chocolate-Fair! Campaign, on the Cocoa Barometer 2012 and 2015, “The fairness gap report” by the International Labor Rights Forum (2014) and other published scientific literature.

Ansprechpartnerin

Monika Gorkisch
Tel. 030 / 280 40 588

Was ist Fairer Handel?

Datenblatt "Fairer Handel"

Die wichtigsten Daten und Fakten zum Fairen Handel auf einen Blick – einmal jährlich per E-Mail Jetzt anmelden